Zene

Különleges aktualitások 7 külföldi femcee-től

Lil Debbie

Külföldön egyre több színvonalas femcee bukkan fel egyre sűrűbben a rap zenei vizeken. Az elmúlt hetekben megjelent női rapperek munkáiból válogattam össze egy hét fős listát. Jó mazsolázgatást!

1. Snow Tha Product két nyelve

A gyors és tüzes szövegeléséről híres Snow Tha Product március 19-én tette ki videóját, a Bilingue-t. A hölgy rengetegszer spanyol és angol nyelven tolja a rappet és ez alkalommal sincs ez másképp. Az új száma nem annyira pörgetős, mint amit Tech N9ne-nal közös zenéjükben adott, de azért a nyelve még mindig tüzel.

Snow Tha Product – Bilingue

2. CupcakKe ismét keményen adja új videójában

Nagyon úgy néz ki, hogy a chicagói CupcakKe, a szex-pozitív, mélyérzésű rapper, aki az LGBT mozgalom és a dildógyűjtés lelkes támogatója is már felépült év eleji mentális mélyrepüléséből, amelyben a közösségi oldalán nyilvánosan morfondírozott öngyilkossági szándékáról. Az biztos, hogy nem volt könnyű élete a rappernek, hisz gyermekkorában többnyire hajléktalanszállókon, apa nélkül nőtt fel. Zenéje, amit gyakran neveznek gátlástalannak, hiperszexuálisnak és viccesnek a chicagói drill kemény hangzását hozza, mint ahogy azt már megszokhattuk tőle. Róla és a Chiraq femcee-kről itt is olvashattok tőlem bővebben.

Ezt vágod?  A srác, aki az anyukájával rappel - Marcee és Kati Mama

CupcakKe – Bird Box

3. Lil Debbie egy walkman jedi erejével robbantja szét a fejeket

A kaliforniai Lil Debbie fehér bőrű modellként és divattervezőként fogott mikrofont 2012-ben. Új videója legújabb albumának, a Bay Chronicles egyik dalának vizuáljaként jelent meg. A videó hangulata retrós, walkmanos, videójátékos és egyéb old school tartozékokkal teli, az alap minimál elekronika jellegű déli vonal.

Lil Debbie – SIDE HO

4. Princess Vitarah sárga miniben is elég a teljes videó szcenikához

Princess Vitarah

A nigériai származású amerikai rapper, Princess Vitarah kúlan nyomatja az újvonalas alapra a flowját. A dal videója alacsony költségvetésű, de mégis nagyon kifejező image videó.

Princess Vitarah – I Own Three Goats

5. Solange, Beyonce hiperművészi húga az R&B és a neosoul világában utazik

Solange, aki sokkal mélyebb és érzékenyebb művészetet csinál nővérénél, Beyonce-nél az elmúlt időben több videót is publikált. Műveiben kísérleti, triphop, R&B, neo-soul elemek keverednek és annak ellenére, hogy énekel, mégsem olyan popos, mint a közelmúltban az Adidas-szal szerződést kötő Beyonce. Őszinte műveivel sajnos nem is tud olyan sikereket elérni, mint Beyonce.

Ezt vágod?  Egy hónap alatt 3 dal is felkerült Missh YouTube csatornájára

Solange – Way to the Show

Solange – Things I Imagined / Down with the Clique

6. Az olasz trapper rapcsaj, Priestess új videója Brigitte Bardot-ról

Priestess olasz női rap/trap előadó
Az olasz újvonalas rap/ trap színtér egyik meghatározó női alakja, Priestess a színpadon.

Az olaszoknál nem sok női rapper van. Az új vonalon azonban szerencsére egyre inkább helyet kapnak a nők is világszerte. Olaszországban Priestess a legismertebb női trap előadó.

Priestess – Brigitte

7. Sonita Alizadeh, aki a rap segítségével menekült meg Afganisztánból a kényszer gyerekházasság elől

Sonita Alizadeh arab női rapper

Az arab területeken sincs túl sok női rapper. Egyik üde és különleges kivétel ebben Sonita Alizadeh. Miután megmenekült az iszlám fundamentalizmus liliomtiprása elől, Amerikában kapott menedékjogot és tanulási lehetőséget. Új videója is ennek a támogatásnak keretében készült el.

Sonita Alizadeh – Pooch

Főkép: Lil Debbie, amerikai rapper, modell és divattervező.

ElőzőKövetkező

Szólj be!