Videó

Ne légy CTRL+C, CTRL+V egyén! – futurisztikus videó, ének, rap, WatchMe, DSP és Busa Pí

WatchMe DSP Busa Pista - Vonalkód

A WatchMe egy 5 tagú zenekar, női énekkel, szaxival, igazából mi kell még? Először kicsit ódzkodva néztem meg ezt a hiphop-os kollaborációt, valami nyálasságra számítottam, amivel majd jól belopják magukat a rádiók szívébe, de szerencsére tévedtem.

A dal komoly társadalomkritikaként szolgál. Leginkább a divatról, a tömegről, az egyediség pusztulásáról és a média által történő butításról szól. Ez egy kiváló téma így 2017-ben. Személy szerint remélem, hogy minél több fiatalhoz eljut ez az alkotás és remélem azt is, hogy fel is fogják a lényegét.

Amikor a popzene művészi értékkel is bír

Busa Pista idézet - Vonalkód
“Tudod a DSP és Busa Pí mit dumál itt? Nézd meg, hogy mit jelent az individuális!” – Busa Pista

A DSP szokás szerint hozza a formáját, sose volt nehéz nekik értelmet társítaniuk a jó flow-hoz, ahogy Busának se, itt is az ötletes szövegeket nyomja, de azért szerencsére nem erre helyezte a hangsúlyt. A hölgy, Dósa Szelina hangja magával ragadó. Maga az alapzene is remek, akár magában is futhatna egymás után többször a lejátszóban, akkor sem unnánk meg. A dal ékes bizonyítéka, hogy lehet komoly témát is popzeneként közvetíteni, a témaválasztással és dalszöveggel pedig művészi értéket is adni az alkotásnak.

Ezt vágod?  Hip Hop Eastern Europe - a Killakikitt egy japán rapkönyv címlapján

A videóklip, annak ellenére, hogy fekete-fehér, is üde színfoltja a magyar klip alkotások tengerének. Végre egy olyan magyar klip, amire érdemes lesz rákattintani a jövőben is és nem csak a magamutogatásról szól! Mindenkinek kötelező alkotás! A dal üzenetével búcsúszunk: Légy eredeti, légy egyéniség, ne szimplán egy CTRL+C, CTRL+V egyén!

WatchMe feat. DSP &Busa Pista – Vonalkód videóklip

ElőzőKövetkező

Szólj be!