Videó

Nas Album Done

DJ Khaled - Nas Album Done

DJ Khaled (akinek eddigi legsikeresebb lemeze lett a Major Key) sokaknak az új generáció egyik oszlopos tagját jelenti, ám ő is vissza tud nyúlni a gyökerekhez, ahogy ezt most is megmutatta.

Nas-t gondolom senkinek nem kell bemutatni, a ’94-es Illmatic című debütáló albumja elég sikeres lett és olyan producerekkel dolgozott együtt, mint DJ Premier, Q-Tip vagy Pete Rock. Nas a mai napig aktív és látni, hogy próbál haladni a korral, mondhatni a hip-hop divattal. Nagyon jól bizonyítja a French Montana-val és Kanye West-el közösen összerakott “Figure It Out” című számuk.

Fugees mintavételezés 2016 stílusában

Hogy beszéljünk egy kicsit a dalról is, egy másik legenda is megjelenik egy csapat formájában, mégpedig a Fugees. Az alapot Cool and Dre és 808-Ray csinálta, amihez a Fugees talán leghíresebb számát használták mintának, ami nem más, mint a “Fu-Gee-La”.

Ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor meg kell említeni, hogy a Fugees pedig Teena Marie “Ooh La La La” című dalából inspirálódott. Azt pedig állapítsa meg ki-ki maga, hogy Khaled és Nas dalába a producerek melyik dalból vették ténylegesen a mintát. Vagyis, hogy Teena Marie vagy Lauryn Hill hangját torzították. Abszolút hallásúak előnyben 🙂 (Teena Marie dalában 1:08-tól hallhatjátok a refrént.)

Ezt vágod?  "Vedd észre a jót Hitlerben", mondja Erykah Badu

Készülőben, vagy már kész is az új Nas album

Az alapnak kicsit más lüktetése van, mint amit várnánk Nas-tól, ettől függetlenül egyáltalán nem egy rossz szám és még egy jó kis klipet is kapott a dal.

Egyébként ahogy a cím is mutatja, egy Nas album van készülőben (ha a címre hagyatkozunk már kész is van), ami miatt már tűkön ülnek a Nas rajongók.

ElőzőKövetkező

Szólj be!