Életmód

Ki is az a Suge Knight? – 2. rész

Suge Knight szivarral

A klasszisok nála voltak leszerződve, pörgött a biznisz a nyugati parton. Ebben az időben kezdett tetőzni a nagy rapháború is, az East Coast és West Coast rapperei között, amibe sajnos a két mára már legenda (2Pac & Notorious B.I.G.) bele is halt.

Közel 10 éves börtönbüntetés

Ezt követően kezdődtek a gondok. Pac halála után (amit sokan Suge Knight számlájára írnak a mai napig) nem sokkal Suge bíróság elé állt, ahol el is ítélték 9 és fél évre. A börtönből továbbra is irányította szétesőben lévő cégét, de az előadók szépen sorban hagyták ott. Lelépett Dr. Dre és megalapította az Aftermath Entertainment-et.

Suge Knight Snoop Dogg és Tupac Shakur
Balról jobbra: Suge Knight Snoop Dogg és Tupac Shakur

Dre-nek ráadásul nagyon megromlott a viszonya Suge-gal. Folytonos csatározások kezdődtek, ahol tudtak keresztbe tettek egymásnak. Ezek közül talán a legérdekesebb, amikor Suge Knight megjelentette a “Chronic 2000” című válogatáslemezt, ami Dre új albumának lett volna a címe, az ezredfordulóra hangolva. Így végül Dr. Dre második lemeze “Chronic 2001” címmel jelent meg, azonban a címével ellentétben még 1999-ben.

Snoop Doggy Dogg Master P-hez menekült

A médiában is egyre többet foglalkoztak a Death Row multi kiadó hátterével, miszerint a cég fegyverkereskedésből, kábítószerből, adócsalásból szerezte vagyonát. A Death Row időközben megjelentetett pár albumot még 2Pac-tól, Snoop-tól és Daz Dillingertől. De érezve, hogy itt forró a talaj, lelépett a Death Row Recordstól Snoop Doggy Dogg is, aki egy kis hallgatás után végül beállt Master P seregébe No Limit katonának. Egyes vélemények szerint Snoop elmenekült a zűrös nyugati partról. Ezt követően a No Limit Recordsnál jelentek meg az új korongjai, kicsit másabb, nem a megszokott hangzásban, de ez is a mi Snoop-unk volt.

Kiadatlan Death Row videó felvételek

Suge nem adja fel, további kiadványok jelennek meg, mint például a “Death Row Uncut” VHS és DVD. Ezen kiadatlan felvételek találhatók Dre-tól Pac-tól és Snoop Dogg-tól, továbbá fellépések előtti backstage videók, pornó, kábszer és nők, minden, ami a Death Row. Majd elérkezett Suge Knight szabadulásának a napja. Ekkor mindegyik, addig nagyszájú rapper hallgatott, félve Suge bosszújától, kivéve Snoop-ot, aki hangoztatta az igazát. Bár az is igaz, hogy ebben az időben Dre is, Snoop is megerősítette testőrségét.

Limuzin, szivar, magán jet. Így szabadult 2001-ben Suge Knight a börtönből:

Egy parkoló fiú okozta később a vesztét

Knight újabb, kevésbé híres előadókat szerződtetett le, bízva újból a sikerben. A hírek szerint aláírt hozzá Kurupt a Tha Dogg Pund rapcsapatból és Lisa Left Eye Lopes is a TLC-ből. Mindeközben a rendőrök figyelték minden léptét, várva azt, mikor hibázik. Bár nem tudtak semmi súlyosat rábizonyítani, végül megint rács mögé került, miután megvert egy parkoló fiút. A kétes ügyeleteivel ugyan ügyesen bánt, ám a rendőrségnek éppen ennyi elég volt, hogy ismét rács mögé zárja jó pár hónapra. Azt hiszem jogos mondat, amit ő jelentett ki saját magáról egy interjúban:

“Nem érdekes, hogy mit gondolsz rólam, ha hiphop-ról van szó engem nem lehet kihagyni!”

Ha nem olvastad volna, a Suge Knight cikk első részét itt találod.

ElőzőKövetkező

Szólj be!