Zene

Snoop Dogg és a nosztalgikus Death Row emlékek

Snoop Dogg – Let Bygones Be Bygones

Július végén egy Swizz Beatz által producerelt, új stílusú west coast dallal jelentkezett Snoop Dogg. Most pedig szinte a semmiből a SnoopDoggTV YouTube csatornáján debütált egy újabb single, a “Let Bygones Be Bygones”.

Let Bygones Be Bygones

A Let Bygones Be Bygones dallal visszakaptuk a Death Row időszakos Snoop Doggy Dogg-ot, a dal is eleve ezt, a ’90-es és az ezredforduló környéki időszakot emlegeti fel. Konkrétan Snoop nosztalgiázva meséli el a saját Death Row-os sztoriját, a Long Beach-ről induló útját a hollywoodi Hírességek sétányáig, megemlítve rengeteg dolgot, mint például a Bloods és Crips bandákat. A Death Row-ra utal a dalhoz készült borító is, ami a kiadó logójából indul ki, ugyanazt a betűtípust használva, csak Snoop ül a villamosszékben.

Véleményem szerint hangulatában leginkább a No Limit utáni, a Doggystyle Records alatt megjelenő “The Last Meal” Snoop Dogg album köszön vissza. Mindez megfűszerezve a west coast dalokra jellemző klasszikus talkbox aláfestő vokálokkal.

Snoop Dogg már Suge Knight-ra is tisztelettel emlékezik

A track végén egy felsorolásba kezd Snoop Dogg, ahol többek előtt tiszteleg, mint például Dr. Dre, a Daz, Kurupt, Nate Dogg, vagy éppen DJ Warren G (kezdetben Warren G DJ-ként pörgette a korongokat a bulikban). Érdekes, hogy itt már Suge Knight-ra is tisztelettel emlékezik meg, igaznak nevezve.

Ezt vágod?  Eazy-E, az N.W.A alapítótagja és a Gangsta Rap keresztapja

Pedig anno pont azért szerződött délre Master P No Limit kiadójához, mert 2Pac halála után rettegett Suge Knight-tól és állítása szerint komoly pénzeket is eltűntetett, amik Snoop-nak jártak volna.

A Death Row vezér életútjáról két részben írtunk korábban:

ElőzőKövetkező

Szólj be!