Videó, Zene

A rap méhkirálynője, Lil’ Kim visszatért

Lil' Kim New York Fashion Week (New York-i Divathét) 2019

14 évvel utolsó stúdióalbuma, a The Naked Truth után Queen Bee zeneileg aktívan visszatért közénk. Idén, május 17-én, „9” címmel jelenteti meg új lemezét, melyről a Nasyt One után itt az újabb dal és klip, a Go Awff.

Lil’ Kim a New York-i divathéten mutatta be új dalát

A videó premierje a New York-i divathéten, a VFILES 2019-es tavaszi/nyári show műsorán került bemutatásra, ahol a divatikon Queen Bee egy retrósan futurisztikus, egyszerű vonalvezetésű, citromsárga pin-up girl jellegű miniruhában, kanárisárga hajkoronával a fején (lásd a főképen) jelent meg a közönség előtt.

Börtönbüntetés, és hosszú hallgatás után érkezik az 5. stúdióalbuma

A hosszú hallgatás alatt sok minden történt a 44 éves rap királynővel. A negyedik stúdióalbuma után hamis tanúzás miatt lesittelték egy évre, ami keményen visszavetette az alkotásban a művészt. Börtönbüntetése alatt, amellett, hogy végre rendesen kipihente magát, számos nagyszívű nővel találkozott a rácsok közt, miközben kívülről is sokan segítették, még Oprah Winfrey-től is kapott pár könyvet, ami motiválta. Jelenlegi klipjében érezhető a női bajtársak hatása, hiszen csupa nő táncost alkalmazott a videóban és a szövegével is megszólítja nőtársait.

Ezt vágod?  Keak Da Sneak és E-40 klasszik west coast drift klipben főnökösködnek

2005 óta kiadott pár zenét és videót, de többnyire tévés szereplésekkel, önellentmondásos plasztikáztatással és Royal Reign, vagyis Őkirályi Fensége névre keresztelt kislányával foglakozott, akinek apja a szintén rapper Mr. Papers.

A zene jellege változott, de a Végzet Asszonya attitűd maradt

„Olyan felvételt akartam csinálni, amely erőt ad a világ összes nőjének, lányának, hogy visszatérjenek a gyökereihez. De nem csak a csajoknak, hanem a csávóknak is. Amikor először hallottam Soundwavve ütemét, tudtam ez tökéletes felvétel lesz. Ha csak meglátok egy instán haldokló, vagy egy táskáért zokogó kiscsajt, azt mondanám nekik, ‘Oooh Go Awff​​​​​​ Sis!!’, „Gyerünk csajszi, valósítsd meg a legszebb álmaidat! Mindegy miben pörögnek, én ezt a kifejezést használom az emberek motiválására és felemelésére.” -mondja Lil’ Kim.

A “Go Awff” videója kifejezetten Queen Bee-s. A magánrepülőgépek, a New York-i légifelvételek, a luxus, a divat, a díváskodás, a femme fatale, a Végzet Asszonya attitűd továbbra is meghatározóak a rapper identitásában. A videó Damien Sandoval rendezésében készült, a koreográfia pedig Laurieann Gibson koreográfus munkája. Természetesen az autotune sem maradhatott ki a zenéből és sajnálatosan kevés a rap rész. A zene jellege csillogó és mainstream, a hardcore, gettó és gangsta elemek már csak nyomokban fedezhetőek fel benne, akár Lil’ Kim totálisan átvarrott arcán a valaha bájos, telepi vonások.

Ezt vágod?  Layzie Bone bepöccent a Migos kijelentésére, miszerint ők a világ valaha volt legjobb csapata

Lil’ Kim – Go Awff

Főkép: Lil Kim a 2019-es New York Fashion Week-en.

ElőzőKövetkező

Szólj be!