Videó, Zene

A rap méhkirálynője, Lil’ Kim visszatért

Lil' Kim New York Fashion Week (New York-i Divathét) 2019

14 évvel utolsó stúdióalbuma, a The Naked Truth után Queen Bee zeneileg aktívan visszatért közénk. Idén, május 17-én, „9” címmel jelenteti meg új lemezét, melyről a Nasyt One után itt az újabb dal és klip, a Go Awff.

Lil’ Kim a New York-i divathéten mutatta be új dalát

A videó premierje a New York-i divathéten, a VFILES 2019-es tavaszi/nyári show műsorán került bemutatásra, ahol a divatikon Queen Bee egy retrósan futurisztikus, egyszerű vonalvezetésű, citromsárga pin-up girl jellegű miniruhában, kanárisárga hajkoronával a fején (lásd a főképen) jelent meg a közönség előtt.

Börtönbüntetés, és hosszú hallgatás után érkezik az 5. stúdióalbuma

A hosszú hallgatás alatt sok minden történt a 44 éves rap királynővel. A negyedik stúdióalbuma után hamis tanúzás miatt lesittelték egy évre, ami keményen visszavetette az alkotásban a művészt. Börtönbüntetése alatt, amellett, hogy végre rendesen kipihente magát, számos nagyszívű nővel találkozott a rácsok közt, miközben kívülről is sokan segítették, még Oprah Winfrey-től is kapott pár könyvet, ami motiválta. Jelenlegi klipjében érezhető a női bajtársak hatása, hiszen csupa nő táncost alkalmazott a videóban és a szövegével is megszólítja nőtársait.

2005 óta kiadott pár zenét és videót, de többnyire tévés szereplésekkel, önellentmondásos plasztikáztatással és Royal Reign, vagyis Őkirályi Fensége névre keresztelt kislányával foglakozott, akinek apja a szintén rapper Mr. Papers.

A zene jellege változott, de a Végzet Asszonya attitűd maradt

„Olyan felvételt akartam csinálni, amely erőt ad a világ összes nőjének, lányának, hogy visszatérjenek a gyökereihez. De nem csak a csajoknak, hanem a csávóknak is. Amikor először hallottam Soundwavve ütemét, tudtam ez tökéletes felvétel lesz. Ha csak meglátok egy instán haldokló, vagy egy táskáért zokogó kiscsajt, azt mondanám nekik, ‘Oooh Go Awff​​​​​​ Sis!!’, „Gyerünk csajszi, valósítsd meg a legszebb álmaidat! Mindegy miben pörögnek, én ezt a kifejezést használom az emberek motiválására és felemelésére.” -mondja Lil’ Kim.

A “Go Awff” videója kifejezetten Queen Bee-s. A magánrepülőgépek, a New York-i légifelvételek, a luxus, a divat, a díváskodás, a femme fatale, a Végzet Asszonya attitűd továbbra is meghatározóak a rapper identitásában. A videó Damien Sandoval rendezésében készült, a koreográfia pedig Laurieann Gibson koreográfus munkája. Természetesen az autotune sem maradhatott ki a zenéből és sajnálatosan kevés a rap rész. A zene jellege csillogó és mainstream, a hardcore, gettó és gangsta elemek már csak nyomokban fedezhetőek fel benne, akár Lil’ Kim totálisan átvarrott arcán a valaha bájos, telepi vonások.

Lil’ Kim – Go Awff

Főkép: Lil Kim a 2019-es New York Fashion Week-en.

ElőzőKövetkező

Szólj be!