Videó

Goore besokallt az Insta-lányoktól

Goore Picasso videóklip

Goore a Picasso című számának videójában szétszilikonozott, ja nem bocs, szét autotune-ozott hanggal oltja szanaszét a plasztik lányok viselkedését. No nem mintha nem lenne ez a téma kicsit már lerágott csont, viszont annál inkább üzletileg visszatérülő befektetés.

Goore – Picasso

Goore – akivel már ezRAP TV-s interjút is készítettünk – szokásos stílusával, kedvesen és okosan osztja az észt valakiknek, igényes, diplomatikus és szofisztikált stílusával. Ezúttal nem a magyar rapszakma résztvevőit, nem is a híres spanyol avantgárd festőt, se nem az ezen a néven futó autótípust, hanem a műbigéket savazza.

Hogy miért Picasso a szám címe?

Hát ki tudja. Van egy ilyen trend manapság, hogy a címnek, vagy a refrénnek, hook-nak, vagy akár a teljes szövegnek sincs semmi értelme. Szimplán ösztönös dadaizmus szerintem ennek az oka. E szám esetében a címadás ez a szegmens, amúgy értelmes nóta ez a lényegét tekintve.

Szövegében felrója a pénzéhes típusú nőknek, hogy idős, meg random dellás bácsikat húzgálnak le, a gyerekeikkel nem törődnek, naphosszat csak az instán pózolnak menő éttermekből, márkás gönceikben. Megkérdi ezektől a nőktől, hogy ez a trendi élet tényleg boldoggá teszi-e őket, vagy a megalázottság érzéséhez ragaszkodnak-e inkább. A refrén, vagy punchline, vagy hook, vagy mi, egy elmés mondást foglal magában:


„Egy kis arc ragadt a sminkedre, de a könnyeid lemossák, ne félj!”

-üzeni Goore a menőző mű-nőknek.

Ezt vágod?  Új Tech N9ne klip: Yeah No! feat. Mackenzie Nicole

De vajon Goore honnan gondolja, hogy műnők hallgatják az ő zenéjét? Na mindegy is, ezt ő biztos vágja.

A klip szép, színes, mint egy Pablo Picasso festmény. A csajok és a rapper mellett még a producer Bronxi jelenik meg, majd Hiro figyel be a képkockákon, aki közkedvelt klip szereplő az elmúlt időkben, amellett, hogy az AK26-ban dalolászik autotune-on a tesójával Giajjeno-val.

Bronxi a latinos zene mögött

A szám instrumentálja erős, jól hangzik, alapvetően valamiféle belassult reggaeton ritmus alkotja a szám zenei gerincét, amelyet a tehetséges, virtuóz és termékeny producer Jakab Zsolt, alkotói nevén Bronxi alkotott. Az autotune is jól illik ehhez az alaphoz.

Bronxi nem először dolgozik együtt Goore-val sem és már nem egy ismert előadónak készített mesteri alapokat, vagy keverte ki a zenét többek között Mr. Bustának, Igninek, az AK 26-ból is ismert Giajjenno-nak, Tikho-nak és másoknak.

ElőzőKövetkező

Szólj be!