Életmód, Hírek

Hip Hop múzeum épül Bronx-ban

Universal Hip Hop Museum New York Bronx

Nem is tudnék jobb helyet elképzelni a Hip Hop Múzeumának, mint Bronx. Ebből a New York-i kerületből indult útjára a rapzene és olyan legendás MC-k karrierje, mint Afrika Bambaataa, Grandmaster Flash, Kurtis Blow, KRS One és Slick Rick.

25 emeletnyi Hip Hop

A Universal Hip Hop Museum a tervek szerint 2022-ben nyitja meg kapuit. Huszonöt emeletes (!) új épületével, s 4700 négyzetméterével, biztosan hatalmas élmény lesz végigjárni az odalátogatóknak. Az ötletgazdáknak eddig húszmillió dollárt sikerült összegyűjteniük, és folytatják az összeg növelését.

Az UHHM célja a globális hip hop történelem megőrzése és ünneplése. A digitális gyűjtemények és virtuális kiállítások mellett interjúknak, rendezvényeknek, díjátadóknak és különféle oktatási programoknak lesz helyszíne az épület.

A múzeum alapítótagjai között van az oldschool mikrofonmester Kurtis Blow, és Ice-T menedzsere is. Rajtuk kívül rengetegen segítik a létesítmény munkálatait, honoráriummal, kulturális értékekkel, nemzetközi kapcsolatokkal. Mindenkit felsorolni hosszadalmas lenne, látogassatok el inkább a múzeum weboldalára.

Nem szimplán a hip hop elemei lesznek kivesézve az UHHM-ben, hanem olyan társadalmi üzeneteket és kérdéseket feszeget majd, mint a rasszizmus, a bandaharcok, szociális igazságtalanságok és gazdasági egyenlőtlenségek.

Ezt vágod?  ASAP Rocky Svédországban három haverjával rugdosott egy földön fekvő srácot

A tervek szerint így fog kinézni a Universal Hip Hop Museum a Yankee stadion közelében:

Az Universal Hip Hop Museum látványterve a Yankee Stadion közelében

Nemrég jelentették be, hogy párhuzamosan beindult egy másik projekt is, a Hip Hop Hall of Fame Múzeum alapkőletétele Harlemben. 2020-21 körül nyitja meg kapuját a nagyközönség előtt.

ElőzőKövetkező

Szólj be!