Videó

SlimLazy – 8 mérfölddel lemaradva Eminem mögött

SlimLazy 8 mérföld

Kezdjük ott, hogy a srác Lazy-ből SlimLazy lett!

A 8 mérföld Oscar díjas zenéje, megalázva

Az rendben van, hogy valaki rajong Slim Shady, avagy Eminem munkásságáért, de ezért még nem kellene a nevére íratnia magát.

„Annyit, mint a Biblián még nem nevettem viccen
Te mit akarsz a pályán, ahol nem lát labdát Isten?”

Én sem értem, hogy valójában mit akar az előadó, nevetni viszont nem tudok rajta. A fent idézett két erős soron kívül más pozitívumot nem tudok felhozni, talán a refrént. Egyébként tök jó, érdes orgánuma van Lazy-nek, és kinézem belőle, hogy tudna élvezhető dalokat készíteni… Igen, valószínűleg tudna, ha nem ilyen zseniális rapslágerhez nyúlna hozzá, mint a Lose Yourself, koppintás címszó alatt.

’97-ben talán még elfogadható volt, hogy különböző dalok instrumentális verzióira löktük a rappet, de akkor is csak saját magunk szórakoztatására. Még nem volt minden második paneltömbben nyolc beatmaker, fél év múlva viszont találtunk egyet, s onnantól számítógéppel ment a dolog, sőt olyan bandát is ismerek a korszakból, amelyik basszusgitárral és szintetizátorral alkotott. Azóta eltelt huszonegy év! Letölteni egy zenei alapot a netről és rászövegelni nem nagy show, s anno sem volt az. Az sem menti meg a produkciót, hogy néha meg van szakítva az ütem. Olcsó, X-Faktor selejtezőbe való kategória.

Slim nélkül jobb

Egy-két hónapja szimplán Lazy néven rappelt a tag. A Fekete szív című dalban van lüktetése a szövegnek, visz a flow, bár a mondanivaló a „király vagyok”-kal egyenlő, mégis élvezhető. A Szeress vagy menekülnjek szintén vannak erényei.

Lazy – Fekete szív

Lazy x Sheila – Szeress vagy menekülj

Szóval Lazy valóban képes arra, amit kinéztem belőle: tud élvezhető dalokat készíteni. Az Eminemesedést viszont gyorsan el kellene felejteni. Az csak Eminemnek áll jól.

Hozzá kell tenni, hogy a legjobb dalai is élvezhetőbbek lennének, ha nem lenne olyan szörnyű a dalok keverése, mint amilyen.

ElőzőKövetkező

Szólj be!