Videó

Hip Hop Boyz-tól kölcsönzött szöveggel hív Pixa After-ra

Pixa After videóklip

A Fluor Tomi féle Mizunak a zenéjét szerző, és 3 évvel ezelőtt a Kis Grófóval Bulibáróskodó Pixa ismét itt van, és ezúttal After-ra hív.

Az underground hiphop-ból indult hangmérnök-zeneszerző-előadó már egy ideje az elektronikus zene vizein evez, így nem meglepő, hogy ismét egy ilyen alkotást kapunk tőle.

Pixa – After

Szabyest a klip egyik főszereplője, de a BSW is látható benne

A klip performansz részei mellett egy kisebb történetet is kapunk, bár a megelevenített sztori alapját több magyar klipben is láthattuk már. Röviden: van egy ember, akit elkapnak és kihallgatnak valamiről. Az After videóklipjére vetítve: van egy srác, ebben az esetben a YouTuber-ből énekessé vált Szabyest, akit elkapnak a BSW-s srácok, majd Katz Dávid (újságíró) hallgatja ki, mert “nem afteres”.

Pixa After videó BSW
A BSW pikk-pakk a kocsi csomagtartójába pakolja a videóban a “nem afteres” Szabyestet.

A perfromansz részekben Pixa szövegel egy stúdió háttér, valamint egy havertól kölcsönkért verda előtt. Emellett pedig a dj csaj, Yamina táncolását láthatjuk, ami valljuk be, elég cool! Ez adja a klip dinamikáját.

A Hip Hop Boyz “Tarts velem” című dala alapján íródott a refrén

30 éven felülieknek tuti, hogy ismerősen cseng a refrén szövege és ének íve. Nem hiába, hiszen az 1998-ban megjelent Hip Hop Boyz sláger, a Tarts velem című szerzemény refrénje szolgálta az alapot. Az eredeti dal szerzője egyébként Egry Levente, alias Levy T, aki az egykori csapaton belül nem csak előadó volt, de szerző is.

Íme az eredeti “Ha elmúlik az éj…”

Eckü csak a sok közös emlék miatt osztotta meg a klipet

A dal olyan Pixás, elborult, de lehet, hogy egyszerűen rossz. Valakik szerint gagyi az egész. Egykor a Hősök rapcsapat tagjával, Ecküvel is készített közös lemezt Pixa Kúperteszt címmel. Akkortájt (2007-ről can szó) Pixát még nem annyira ismerték zenei körökben, de a Hősök már akkor is jól csengő név volt. Az egykori cimbi, Eckü most ezzel a szöveggel osztotta meg a klipet:

“Csakis a sok közös emlék miatt osztom meg Pixa új zenéjét. Régen minden jobb volt. After mi?”

Bár a Hősök legutóbbi zenéjének sem volt osztatlan fogadtatása a popos irány miatt, de még így is valamit képviselnek. Ebben az alkotásban ezt nem látni. A dalban Bartók Máté szaxofon játéka emelendő ki. Talán le sem kéne írni, a cikket elolvasva is összeáll a kép, hogy ez egy marketing zene minden elemével. Álljunk így is hozzá. Bár az eredeti Hip Hop Boyz dal még ma is simán nagyobbat szól, tényleges dinamikus pop sláger, de egy bulibárós este után az After is táncba hív.

ElőzőKövetkező

Szólj be!