Zene

FIIRII52 – Debrecentől Budapestig

FIIRII52 hip-hop csapat

A FIIRII52 2015 végén alakult Debrecenben. Egyedi stíluskeverésük miatt érdemes figyelni rájuk.

Tony (akinek első szólódaláról már írtunk) és Wales rappelnek, Hypnotic a beatmaker. A három srác több, mint tíz éve ismeri egymást, és a közös italozások alkalmával számtalanszor beszéltek az együtt zenélés tervéről. Hypnotic nem sok rapet hallgatott, de olyan beteg zenéket kreált, amik bejöttek a két rímelőnek. Találkozási pontjuk a Fácán nevű hely volt, mely debreceniek számára ismerősen csenghet.

Sokféle zenei műfaj hatott rájuk

A FIIRII52 eredetileg labelként indult, zenei megkötések nélkül, aztán maradt a hármas felállás. Újító célzattal hozták létre a formációt, mivel nagyon sokféle zenei műfaj hatott rájuk a rapzene mellett, a metaltól kezdve a drum&bass-en át. A behatárolhatatlan műfaj – progresszív rap vagy éppen future hardcore -, és különleges atmoszféra jellemzi dalaikat.

Egy ideje Budapesten folytatják a hangzásvilágokkal és stílusok keverésével történő kísérletezést. Fellépésekre live szettel járnak, tehát nem az általános, MC-k mikrofonnal és DJ a pult mögött dolog működik náluk, hanem a bulikon elektronikus hangszereket használ Hypnotic.

Jelenleg készül az első lemezük, és 2018 februárjára várható a megjelenése, addig csekkoljátok a YouTube csatornájukat!

Ezt vágod?  Bushwick Bill - A kis nagy ember és a Geto Boys története

FIIRII52 – Gerjedés

FIIRII52 – Talaj

ElőzőKövetkező

Szólj be!