Új Srác, Zene

VZS torkából a gettó hangja tör elő

VZS

A Weszélyes Elemeken, Tysonon és a többi csibész gangsta rap-en felnövő nyóckeres ifjú generáció egyik muzikális tagja, a roma rapper VZS, polgári nevén Varga Zsolt, aki hamisítatlanul hozza a gettó west coast-os hangulatú G-Funk-ját a számaiban.

A közelmúltban is egy kellemes muzsikát virított nekünk, mint ezidáig általában.

VZS – Getto Flow #PaidInFull

Az alapzene Eric B. & Rakim – Paid In Full című 1987-es számából van remixelve.

Eric B. & Rakim – Paid In Full

A zenei keverés Hibrid munkája. A videó dokumentarista street videó, utcai jelenetekkel.

Verőfényes nyóckeres alapfílingben lehet részünk a zenét hallgatva. Szövegében megemlíti a társadalmi problémákat, mely a csóróbb embereket sújtja. Leteszi voksát a szeretet ereje és a cigány közösség támogatása mellett, miközben spanjával dzsalogatnak a Kőris utcában és a kerületben. A zene remek roma öntudattal telített, kocsikázás közben hallgatós nótának sikerült.

VZS már 2016-ban is hozta a csibész flow-t

VZS már 2016-os debütáló klipjében hozta ezt a hangulatot, a Weszélyes Elemek Kalo Bone-jára hajazó orgánumával és G-Funkos gengszter, csibész flow-jával.

VZS – Szoszi Van Ember?

VZS nagyon jól hozza a Nate Dogg féle G-Funk melódiákat magyarcigány stílusban előadva. Azt érezni a zenéjén, hogy ő már ebbe a fajta zenébe született bele és nem felvett trend másolásról van szó az esetében. Nagyon érzi ezt a műfajt.

Ezt vágod?  Új zene: Essemm és Lazy - Harag és Bosszú

VZS – Gyerekes álmok

VZS – Romásan

Romásan című számában sajátos társadalomkritikájának ad formát.

Weszélyes Elemek lemezen is hallhattátok már

2017-ben a Weszélyes Elemek Tripla X című albumán (aminek a lemezbemutatóján anno az ezRAP TV-vel mi is jelen voltunk) is szerepelt a Kárpit című számban, melyben az angyali DeLaFresh is rappel egy kicsit angolul. A WE részéről igazán nagyvonalú dolog, hogy számtalan fiatal tehetséget támogatnak be featekkel, stúdiózással, pedig ők maguk is több figyelemre, támogatásra szorulnának a magyar hiphop közösség részéről.

Weszélyes Elemek – Kárpit km. V.ZS., DeLaFresh

Legutóbb egy J Dilla alapra készített dalt

Április végén egy újabb videóval jelentkezett. Egy J Dilla alapot felhasználva készített dalt Kinőttem címmel, amihez egy kezdetleges képi anyag is készült.

“Kinőttem az ovódás szintet, felnőttünk testvérem már rég.”

VZS – Kinőttem

ElőzőKövetkező

Szólj be!