Hírek

Dr. Dre az utolsó simításokat végzi Busta Rhymes új albumán

Dr. Dre és Busta Rhymes 2019

Hét év után új Busta Rhymes nagylemez érkezik, az N.W.A-vel világhírnevet szerző Dr. Dre zenéivel és produceri munkájával!

Nem ez az első közös Dre és Busta produkció, hiszen a 2006-os „The Big Bang” az Aftermath-nél, vagyis a „doctor” kiadójánál jelent meg. Az említett albumon további nagy nevek dolgoztak, például J Dilla (R.I.P.), Timbaland, DJ Green Lantern, valamint az egykori Ruthless Records-os, majd a The Black Eyed Peas-szel népszerűvé vált will.i.am.

Míg a „The Big Bang” aranylemezzé vált, a következő két Busta Rhymes album („Back on My B.S.” – 2009, „Year of the Dragon” – 2012) nem produkált ilyen magas eladási számokat.

Egyelőre nagy a rejtély a közelgő album címét, pontos megjelenési dátumát, s közreműködőit illetően, de az már biztos, hogy néhány Dr. Dre beat felcsendül majd rajta, s valószínűleg idén hallhatjuk. Remélhetőleg aktívan dolgozik a lemezen a gangsta rap zenei professzora, ahogyan egyszer nyilatkozta is, képes egyhuzamban napokat eltölteni zenekészítéssel:

„Egy alkalommal 79 órát töltöttem el alvás nélkül alkotással. Amikor elkap az áramlat, teljesen a hatása alá kerülsz és nem akarod, hogy ez megszűnjön. Nem akarsz aludni menni, attól tartva, hogy lemaradsz valamiről.”

Dre egyébként 1984 óta töretlen játékosa a hip hop-nak, és nemrég (február 18-án) töltötte be 54. életévét.

Amíg várjuk az új Busta Rhymes albumot, érdemes végigfülelni a brooklyni nyelvpörgető teljes diszkográfiáját, beleértve a Leaders of the New School és a Flipmode Squad-os megjelenéseket is. Ja, és ne feledjük, hogy egyik felfedezettje, a Flipmode egyetlen női MC-je, hamarosan Budapesten lép fel!

Végszónak íme egy kiváló klip, Rick James refrénjével, DJ Green Lantern és Dr. Dre beat-jével:


ElőzőKövetkező

Szólj be!