Lemezajánló, Új Srác, Videó

Prock The MC és a magyar hip hop tudatébresztési támogatás

Prock The MC

Amit a Magyar Korrupciós Alap nulla forinttal támogat.

A real hip hop Magyarországon nincs támogatva

Prock The MC „Profit” című EP-jéről van szó, s a borítóról, aminek ez a mondanivalója: a real hip hop Magyarországon nincs támogatva. Bár ott szerepel a nulla, ez a hanganyagra nem vonatkozik, ugyanis zeneileg, raptechnikailag és szövegileg is 10/10-es cuccról beszélhetünk.

Prock The MC – Ez így nem lesz jó

Bár a „Profit” november végén jelent meg, a hozzá tartozó klip viszonylag friss még. Ez így nem lesz jó… dehogynem! Kifejezetten jó lett! Boom bap hangzás és odamondogatás azoknak, akiknek a lemez címe egyet jelent a zenével, vagyis csak a profit miatt művelik, elpopposodnak, slágereket próbálnak gyártani a rap iránti alázat nélkül.

5 dal a Profit körül

A többi – összesen négy – dal is hozza a színvonalat. Az „Eladhatatlan 32-es”-ben az évek során szerzett tapasztalatairól rappel, tizenhéttől harminckettőig ügyesen szőve bele a számokat a szövegbe. A „Koka nóta” egy díler napját meséli el egyes szám első személyben, vagyis mintha Prock élné át az eseményeket és az ezzel járó korrupciót. A „Nem a pénz a fontos” irónikus dal a pökhendi üzletemberek és politikusok ellen, na meg a gumiemszík is megkapják a magukét. A „Minden eladható” a klipes dalhoz hasonló témájú fricska a hazai rapszakmának.

Ezt vágod?  Éld át a mát! - Ricoval és Miss Mood-dal hozza a nyár slágerét a BSW

A koncepció önmagában megér egy csillagos ötöst: a „Profit” címhez tökéletesen passzol a borító és a dalok tematikája, hiszen mindben szerepel a pénz, a pénzéhséghez köthető személyek, fake előadók, vagy éppen a politika. Prock zsenialitását igazából nem is a témái adják, hanem az az egyediség meg ötletesség, ahogy megírta és előadja azokat.

Jó pár éve láttam az egyik egri Hip Hop Contest-en fellépni, és már akkor éreztem, hogy többször szeretném hallani. Egyébként angolul is baromi jól rappel, ha nem hiszitek, füleljétek meg a Provolution EP-t, de mindenképpen a Profit-tal kezdjétek!

Prock The MC- Profit EP

Ja, és az sem mellékes, hogy az Animal Cannibals decemberi kollaborációs durranásában, a „Tarolnak az emszík”-ben is hallható pár sora.

Az AC új dalában 2:19-től Prock The MC tarol

ElőzőKövetkező

Szólj be!