Hírek

Hip Hop Eastern Europe – a Killakikitt egy japán rapkönyv címlapján

Hip Hop Eastern Europe

Egy japán hölgy írt könyvet a kelet-európai rapről, s jó pár magyar előadót is találni a kötetben.

Ha jól megfigyelitek a Hip Hop Eastern Europe címlapját, ott virít jobb oldalon a Hősök, a Punnany Massif, Essemm, Akkezdet Phiai, a DSP és Day neve. Alul középen meg Aza és Tirpa „mosolyog” ránk.

Hip Hop Eastern Europe japán könyv

A lexikonszerű Hip Hop Eastern Europe kötetben több mint 50 oldal szól a magyar rapről

Hip Hop Eastern Europe japán rapkönyv - magyar oldal

A fenti képen néhány beatmaker fotója és munkásságának rövid bemutatása látható, ahogy azt már említettük, japán nyelven. Az előzőekben felsoroltakon és látottakon kívül még szerepel a könyvben Ganxsta Zolee, Fluor Filigran (vagyis Fluor Tomi régi énje), az Animal Cannibals, Sub Bass Monster, FankaDeli, a Fekete Vonat, a Belga, a Barbárfivérek, a BSW, az NKS, Bankos, MC Gőz, Siska Finuccsi, Dopeman, Majka, Curtis, Mr. Missh, Mr. Busta, Funktasztikus, az AK26, a Káva, és remélem nem hagytam ki senkit. Ha figyelembe vesszük a beatmekereket, harmincnál több hazai hip hop arcról van szó, többükkel interjú is készült.

A könyv angolra vagy magyarra fordításáról nincs infónk, valószínűleg marad az eredeti kiadás, szóval japán nyelvtudás nélkül csak a képeknek örülhetünk, de nem ez a lényeg… A magyar rap eljutott Ázsiába!

ElőzőKövetkező

Szólj be!