Új Srác, Zene

Ismerjétek meg Xiaoling-et egyenesen Newvillage-ből

Még június végén futottunk bele Xiaoling “Beveszem a teret” című új dalának videójába, amiben Essemm is feltűnik respektálva az előadó munkásságát. Meghallgattuk pár korábbi dalát is, és egyre kíváncsiabbak lettünk, hogy ki is ez a srác. Fel is vettük vele a kapcsolatot. Íme, ismerjétek meg Xiaoling-et Newvillage-ből.

Xiaoling beveszi a teret

Bár nem a ’90-es években töltötte tinédzserkorát, mégis az áll hozzá közel

Xiaoling, polgári nevé, Csősz Olivér 1996-ban látta meg a napvilágot. Szolnok mellett egy kis faluban, Rákócziújfaluban nőtt fel. Nem felejti honnét jött. Újfalu, vagyis angolosan Newvillage néven emlegeti a helyet és szinte minden dalában el is hangzik, a település irányítószámával (5084) együtt. Bár a 2000-es, 2010-es években ismerkedett meg a rapzenével, de mégis a ’90-es évek rapzenéin nőtt fel.

Xiaoling Newvillage rap

Első dalát egy webkamerával rögzítette

Kedvenc előadói Notorious B.I.G., 50 Cent, Loyd Banks és Dr. Dre. 13 éves korában kezdett el szövegeket írni. Visszaemlékezése alapján első dalát 16 éves korában rögzítette, nem is akárhogy, egy webkamerának a mikrofonjával.

Saját home studio-jában készülnek a dalai

17 éves korában végzett az iskolával és munkavállalás céljából külföldre költözött, így a zenélés abba maradt, de folyamatosan azon gondolkodott, hogy miként tud ismét zenéket alkotni. Végül egy mikrofon és a felvételekhez köthető egyéb eszközök, tartozékok beszerzése után otthon kezdte el rögzíteni dalait. Így születtek meg az “Unom már”, a “Newvillage”,  a “Kiút a rosszból”, a “Tábor”, a “Nem állok meg”, az  “Ez a nap” és a “Rap a csajom” szerzemények:

Ezt vágod?  Essemm még mindig él

Xiaoling feat. Helga – Ez a nap

Tábor a Mobb Deep “Survival Of The Fittest” instrumentáljára

Xiaoling – Rap a csajom

Mára egy komplett home studio-val rendelkezik, ahol nem csak a zenéit készíti, hanem a hozzájuk forgatott “street video” jellegű (az utcán, tereken, különböző helyeken rappel) klipeket is.

Zene, aminek mondanivalója is van

Tetoválások Xialong hátán
Xiaoling szinte egész testét tetoválások fedik. A háta tetejére a nevét is felvarratta.

A jelenleg Svájcban élő Xiaoling célja visszahozni az igazi rap zenét, hogy a fiatalabbak olyan zenét hallgassanak, aminek mondanivalója is van. Szeretne egyre több helyen megjelenni, színpadra állni, hogy egyre több emberhez eljuthassanak a dalai.

Mi iszunk rád is!

Legutóbbi videója “Mi iszunk rád is!” címmel, július közepén landolt a YouTube csatornáján. A dal a Földalatti Mozgalomból ismerhető Lintu közreműködésével készült.

ElőzőKövetkező

Szólj be!