Hírek

60. Grammy-díjátadó – Kendrick Lamar lenyomta Jay-Z-t

Kendrick Lamar

A 60. Grammy díjátadó gálán Kendrick Lamar lett a legsikeresebb rapper. Korábban írtunk a jelöltekről, most lássuk mi lett az eredmény!

Jay-Z huszonegy Grammy-díja idén nem bővült

Jay-Z hiába büszkélkedhetett hét jelöléssel is „4:44” című albuma kapcsán, végül egyet sem váltott díjra, de ha figyelembe vesszük, hogy eddig huszonegy arany gramofont vihetett haza, valószínűleg nem szomorkodik emiatt.

Kendrick Lamar tarolt

Compton fiatal MC-je, Kendrick Lamar nem nyert az év albuma és az év felvétele kategóriában, de így is öt (!) elismerésnek örülhet: legjobb klip (“HUMBLE.”), legjobb rapalbum („DAMN.”), legjobb rapdal (“HUMBLE.”), legjobb rap/énekes műsorszám (a Rihanna-val közös “LOYALTY.”), legjobb rap produkció (“HUMBLE.”). Más rapperek az idei Grammy rendezvényen nem ünnepelhettek győzelmet. Nézzétek meg a lentebb bemásolt videóban Jay-Z (mégis szomorú?) és No I.D. csalódott arcát 1:03-nál!

Ennél nagyobb elismerést nem kaphat rapper: a legjobb rapalbum

Kendrick Lamar és a Fekete Párduc

Kendrick a közelmúltban a „Black Panther” című, Marvel képregényből készült mozifilm zenéjén dolgozott. A filmzenei albumon öt dalban szerepel, a címadó dal is az övé. Csak az a gondom ezekkel a produkciókkal, hogy egyre inkább popos irányba hajlanak, és eltávolodnak attól, amit a hozzám hasonló „öreg rókák” real hip-hop-nak neveznek. Akik rajonganak a new school cuccokért, azoknak viszont érdemes csekkolni.

Ezt vágod?  Igazából Jay-Z írta a Still DRE dalszövegét Dr. Dre-nek

Kendrick Lamar, SZA – All The Stars

Jay Rock, Kendrick Lamar, Future, James Blake – King’s Dead

ElőzőKövetkező

Szólj be!