Hírek

Wiz Khalifa-t beperelték szerzői jogsértés miatt

Wiz Khalifa rapper

A rapper Cymple Man állítása szerint “Most of Us” című számából nyúlt Wiz Khalifa az azonos című trackjéhez.

A georgai rapper állítása szerint demójáról nyúlta Wiz Khalifa a dalát

Wiz Khalifa-t szerzői jogsértés miatt bírósági perbe idéztette egy georgiai rapper, John Bennett, művésznevén Cymple Man, aki azt állítja, hogy Khalifa a 2016-ban kiadott „Most of Us” című számát az ő 2010-es demójából nyúlta, amelyen ugyanezzel a címmel jelent meg az egyik dala.

A felperes Bennett beszámolt arról, hogy ő és Khalifa 2012-ben találkoztak Salt Lake City nemzetközi repülőterén, ahol két példányt adott át Khalifának a debütáló demójából, melynek címe Cymple Man The Self Titled Debut, amelyen szerepelt Bennett „Most of Us című száma is. Bár a két dal esztétikailag igen különböző, de Bennett vádja szerint Khalifa a struktúráját nyúlta le szerzeményének.

A perben elhangzott, hogy “Khalifa ugyanazt a lírai és zenei témát dolgozta ki, mint Bennett, kulcsmondatként és refrénként használva a ‘most of us – legtöbbünk’ frázisát, mely ugyanazon típusú emberek hozzáállását és életmódját taglalja, mint Bennett.” Állításuk szerint Khalifa figyelmen kívül hagyta a szerzői jogokkal kapcsolatos követeléseket és kötelességeket.

Ezt vágod?  Hip Hop Eastern Europe - a Killakikitt egy japán rapkönyv címlapján

Hallgasd meg a két track-et! Szerinted jogos a szerzői jogi követelése Bennett-nek?

Cymple Man – Most of Us

Wiz Khalifa – Most of Us

ElőzőKövetkező

Szólj be!