Életmód

5 gyümölcsöző rapper szerelem

Sok éppen futó, vagy befejezett viszonyt, párkapcsolatot találni a hiphop zenészek berkein belül is. Valentin napra igyekeztem összeszedni nektek az öt leggyümölcsözőbbet erről a népes listáról.

Papoose és Remy Ma

Sokan követik figyelemmel Papoose és Remy Ma párkapcsolatát. A Love and Hip Hop című valóság showban is szereplő zenész pár 12 éve szereti egymást. Házastársi fogadalmaikat telefonon keresztül tették egymásnak 2008-ban, amikor Remy Ma-t bebörtönözték nyolc évre egy lövöldözéses ügy miatt, amelyért végül hat évet ült. 2016-ban végül hivatalosan is egybe keltek, majd 2018-ban megszületett első közös gyerekük is. Remy Ma egyébként egy gyereket hozott előző kapcsolatából, Papoose pedig hármat. Röviddel az esküvő után készítették el közös, romantikus dalukat “The Golden Child” címmel, melyben Angelica Vila-val featelnek egyet. Kapcsolatuk jó példa arra, hogy a nehézségek is megerősíthetnek egy szívből jövő szerelmet és arra is, hogy vannak rapper párok, ahol a női oldal az erősebb zeneileg.

Papoose feat. Remy Ma & Angelica Vila – The Golden Child

Papoose feat. Remy Ma – CC

Remy Ma 2017-ben Lil’ Kimmel készített közös dalt, erről ezRAP! cikk itt:

Ezt vágod?  Hip Hop múzeum épül Bronx-ban

Quavo és Saweetie

A Migosból ismert Quavo és a kaliforniai Saweetie 2018 óta randiznak. Kapcsolatukat interjúkban is megerősítették és Quavo egy 75.000 dolláros láncot is vásárolt imádottjának. Bár mind ketten igen keményen tolják a rap ipart, egyelőre még nem adtak ki közös zenét, csupán egy alkalommal jelent meg szereplőként Saweetie, Quavo „Working Me” című klipjében.

Remélhetőleg lesznek köztük zenei kollabok is, mert még elképzelni is borzongatós, a jó értelemben. Nagyon szimpatikus Saweetie-ben, hogy nem hajt a közös feat-re Quavo-val, hanem igyekszik saját lábán megállni zeneileg a csúcsvonalbeli rapper párja mellett is.

Quavo – Workin Me

Saweetie-ről bővebben is olvashattok itt:

Cardi B és Offset

A botrányokkal szimbiózisban élő Cardi B és a Migos tag, Offset 2016-ban találkoztak és azóta is együtt élnek. Hivatalosan 2018-ban tettek egymásnak fogadalmat. A párnak vannak hullámvölgyei és csúcspontjai is, melyek mindig nagy nyilvánosság előtt zajlanak a közösségi média felületein, mint például az az eset, amikor Cardi B az instáján közölte, hogy szakítottak, de igazi latin dívához méltóan, ez hamarosan ismét lángoló szerelemben és szerelemgyerek-nemzésben csúcsosodott ki.

Ezt vágod?  N.W.A - Egyenesen a házimozikba

2018-ban megszületett Kulture Kiari Cephus nevű kislányuk és a pár láthatóan egész jól elvan egymással, meg a temérdek zsetonukkal. Közös dalokat is pakoltak már, méghozzá igen jókat, mint például a “MotorSport”, a “Drip”, a „Lick”, vagy a „Clout”. Bár az anyaság egy kicsit lelassította Cardi B zenei karrierjét, mégis az látható, hogy két, elméletileg hasonlóan magas szinten alkotó rapper is képes szerelemben és családban élni egymással és ihletni a másikat a közös és az egyéni alkotásra, no meg a karrierre.

Offset feat. Cardi B – Clout

Cardi B feat. Offset – Lick

Cardi B feat. Migos – Drip

Lil Kim és The Notorious B.I.G

A Lil’ Kim és The Notorious B.I.G közötti kapcsolat a 90-es évek hiphop aranykorának egyik legjelentősebb, mondhatni történelmi párkapcsolatának emlékeként maradt az utókorra. Lil’ Kim 17 évesen találkozott Christopher Wallace New York-i raplegendával, aki beinvitálta saját csapatába, a Junior M.A.F.I.A.-ba a tehetséges femcee-t, ahol Lil’ Kim lett a csapat egyetlen női rappere.

Kapcsolatuk egy idő után megromlott, visszaélések, hűtlenség, majd Biggie Faith Evans R&B énekesnővel kötött házassága, végül Wallace 1997-ben történt tragikus halála vetett véget a zeneileg virágzó szerelemnek. Kapcsolatuk a hiphop történelem legjobb zenéit eredményezte, még akkor is, ha nem volt ez annyira ideális kapcsolat. Legendás kollab volt, akár Frida Kahlo és Diego Rivera képzőművész páros szívfacsaró szerelme.

Ezt vágod?  Mozifilm készült Roxanne Shanté-ról, az old school rapcsajról

Notorious B.I.G. & Lil’ Kim (Junior Mafia) – Get Money

Notorious B.I.G feat. Lil’ Kim & Puff Daddy – Notorious B.I.G

Beyoncé és Jay Z

Azt hiszem senkinek nem kell bemutatni a 2003 óta fennálló Carters szuperduót, Bey királynőt és Jay királyt. Sean Carter és Beyoncé Knowles-Carter a hiphop királyi párjaként jelenítik meg önmagukat. Miközben más köznépi pároknál általános, hogy szakítanak, elválnak, addig ők látszólag egy tökéletes szerelmi kapcsolatot képesek fenntartani, miközben a világ leggazdagabbjainak köreibe is fel(le?)tornázták magukat.

Sokak szerint ez az idill egy ügyes üzleti fogás csupán, de mi halandók úgyis csak találgathatunk ez ügyben. Mindenesetre mások még a látszatot sem tudják (vagy nem akarják) fenntartani, ők meg szabadnapjukon kibérelik a Louvre-t is egy kis közös zenélgetésre, ahol a nyugati műveltséget tudják kritizálni, megemlítve a rasszizmust, kizsákmányolást, rabszolgatartásra alapuló társadalmi torzulásokat. Teszik mindezt vagyonokat érő fukszokkal a nyakukban, lőlői költségvetésekkel.

Csekkoljátok a Majomszarnak fordítható, egyébként tökéletes profizmussal összerakott művüket!

The Carters – Apes**t

Beyoncé feat. Jay-Z – Deja Vu

ElőzőKövetkező

Szólj be!