Lemezajánló

Alfred Hitchcock-i dramaturggal érkezett Eminem új albuma, egyenesen a sötétségből

Eminem - Music To Be Murdered By album borító

Csütörtök éjjel a semmiből érkezett meg Eminem új albuma, a Music To Be Murdered By. Akárcsak Eminem 2018-as Kamikaze albuma, úgy ez sem kapott semmilyen promóciót. Slim Shady mindössze a Twitteren jelezte, hogy itt az új album, aminek címével, interlude részeivel és a borítójával is Alfred Hitchcock filmrendező horror munkássága előtt tiszteleg.

Darkness a Las Vegas-i lövöldözés alapján

A detroiti mc 14. lemezének megjelenésével egyidőben kikerült az első videóklip is, ami a Darkness című dalhoz készült. Na gyerekek, fel kell kötni a gatyát, mert úgy tűnik a műfaj (egyik) királya visszatért! A Darkness egy megtörtént, valós történetet dolgoz fel a közelmúltból. Nevezetesen a 2017-es Las Vegas-i lövöldözést, ami folytán Stephen Paddock 64 éves nyugdíjas könyvelő, mesquite-i lakos 59 ember ölt meg fegyverével, majd öngyilkos lett.

Ilyen szívhez szóló dalt régen hallottunk. Lehetnek itt hirtelen befutott egynapos rapsztárocskák, trap huligánok, bocs, de ez RAP, ez a RAP.

20 track részben Dr. Dre producerelésével

50 Cent korábban már elkotyogta, hogy készülnek az új Eminem dalok és ő már pár részletet hallott is róla, amikor Dr. Dre-nél járt, de azt nem gondolta volna, hogy ennyire komolyan megy a munka, hogy egy 20 track-es, egész estés anyag érkezik egyenesen a sötétségből. Miért a sötétségből? mert egyfelől egy komor, sötét, Hitchcock-i feszültségekkel megspékelt, érzelmileg keményebb és lelkileg is mélyebb lemezt kaptunk. Talán ezért is Eminem sötétebb oldalának a neve, Slim Shady van az album borítóján. Másfelől, mert bizony Dr. Dre (akinek igazából Jay-Z írta a Still DRE dalszövegét) és Eminem, valamint az albumon dolgozó többi producer és közreműködők olyan ügyesen csinálták, hogy a szakma a sötétben tapogatózott csak, miközben ők egy egész albumot tettek össze.

Ezt vágod?  Nem bírta, mégis megrázta apja halála Eminemet

Eminem Music To Be Murdered By lemezének közreműködői listája is kiemelkedő. Em mellett hallható az albumon a Kamikaze lemezen is szereplő Ed Sheeran, a közelmúltban elhunyt Juice WRLD, Skylar Grey, akit korábban az I Need A Doctor Dr. Dre dalban is hallhattunk, Anderson.Paak, Young MA, Don Toliver, KXNG Crooked, Joell Ortiz, White Gold, Denaun, a The Roots front rappere, Black Thought és az egykor a ’90-es évek kult, alternatív hiphop csapatában, A Tribe Called Quest-tel berobbanó Q-Tip.

Eminem – Music To Be Murdered By album

Hallgasd meg az albumot itt:

Music To Be Murdered By album tracklist

 1. Premonition (Intro)
 2. Unaccommodating (feat Young MA)
 3. You Gon’ Learn (feat Royce Da 5’9” and White Gold)
 4. Alfred (Interlude)
 5. Those Kinda Nights (feat Ed Sheeran)
 6. In Too Deep
 7. Godzilla (feat Juice WRLD)
 8. Darkness
 9. Leaving Heaven (feat Skylar Grey)
 10. Yah Yah (feat. Royce Da 5’9”, Q-Tip, Denaun)
 11. Stepdad (Intro)
 12. Stepdad
 13. Marsh
 14. Never Love Again
 15. Little Engine
 16. Lock It Up (feat Anderson .Paak)
 17. Farewell
 18. No Regrets (feat Don Toliver)
 19. I Will (feat KXNG Crooked, Royce Da 5’9”, Joell Ortiz)
 20. Alfred (Outro)
ElőzőKövetkező

Szólj be!