Zene

A nyár közepén visszatért a nyugati part igazi hangja

Július végén három nagy legenda drukkolt elő új dalokkal: MC Eiht, Snoop Dogg, Spice 1.

MC Eiht – Compton veterán gangstája

MC Eiht-nek 2017-ben volt a nagy visszatérése, amikor 11 éves inaktivitás után ismét mikrofont ragadott és megjelent a „Which Way Iz West” album. A nagylemez producere DJ Premier (Gangstarr) és a bécsi Brenk Sinatra. Utóbbi lemezlovas asszisztálásával MC Eiht fergeteges koncertet adott Bécsben, s ennek az élménynek mi is részesei voltunk.

MC Eiht feat. The Chill – How U Do That

Most itt a „How u do that” The Chill közreműködésével, ultralaza rappel és gitárjátékkal.

MC Eiht a chicano rapper King Lil G mellett

Nemrég a mexikói felmenőkkel rendelkező Los Angeles-i gangsta rapper, King Lil G mellett is tolt egy vendégszereplést. A dalban egy másik kaliforniai legenda, Big Hutch (Above the Law) is nyomul!

Snoop Dogg – A Long Beach-i harapós

Snoop Swizz Beatz producerelésével a „Countdown” című klipes dalával visszatért a sípolós nyugati hangzáshoz. Az Ohio Players „Funky Worm”-ját sokan felhasználták már (pl.: Kris Kross – Jump, N.W.A – Dopeman, Ice Cube – Ghetto Bird), sőt a debütáló Snoop lemezre is samplerezett belőle Dr. Dre meg Daz Dillinger a „Serial Killa”-hoz. Ezúttal is ez a dal adta az alapot, illetve hallhatunk tíztől egyig visszaszámlálást, ami meg a Boyz II Men soulcsapat „Uhh Ahh”-jából származik.

Ezt vágod?  Offset, a négyszeres apa és Cardi B termékeny évődése

A hírek szerint ebben a hónapban érkezik a nagykutya „I Wanna Thank Me” című albuma, melyről időközben egy másik single is kijött.

Spice 1 – Tizennegyedik album East Bay öregjétől

A szintén kaliforniai, azon belül San Francisco rengeteg tehetséges rappert kitermelő területéről származó MC új korongja nemrég jelent meg, s elejétől végéig a nyugati part napsütésétől lángol. A „Platinum O.G.” 21 track-je nagy élményt nyújt a West Coast rajongóinak, több neves közreműködővel (pl.: Richie Rich, Too Short, Lil Eazy-E).

A „Yo Life”-hoz klip is készült

A teljes Platinum O.G. lemez itt (is) hallgatható:

ElőzőKövetkező

Szólj be!