Interjú

Interjú a 8. kerületből berobbanó VZS-vel

Nemrég írtunk VZS-ről először az ezRAP!-en, azt a cikket itt olvashatjátok el. VZS Berobbanok című új számával felkerült az ezRAP! Juice, feltörekvő magyar előadókat felvonultató nyári rap/hiphop válogatáslemezre. Ennek örömére készítettünk vele egy interjút.

VZS -Berobbanok

Milyen okból, mikor és kik hatására kezdtél el zenével és rappel foglalkozni? Mik a céljaid a rappel és mit szeretnél elérni?

A rappelést úgy komolyabb szinten 3 évvel ezelőtt kezdtem el, akkor lett felvéve a “Szoszi van ember?” című dalom. De úgy az egész rap téma, a rap zene szinte az egész gyerekkoromat végig kísérte. A célom persze, mint minden feltörekvőnek, feltörni mint a talajvíz. Ha meg nem, akkor megmaradok a testvéreimnek meg annak a pár embernek, akik eddig hallgattak.

Milyen lehetőségeid vannak a zenélésre, hogyan oldod meg, milyen eszközöket használsz, otthon is zenélsz, vagy stúdiózol?

Felvételt készíteni Pomázra szoktam járni Hibridhez. Nagyon zsanel a báttya, úgyhogy menjetek hozzá minél többen! Az alapzenéket meg általában otthon csinálom a laptopomon.

Kiket említenél meg a Nyolcból, akik szerinted jók rap témában, vagy akikkel pörögsz, vagy akiket elismersz, és szoktatok-e bandázni más előadókkal? Van-e valami közös fórum, vagy hely, ahol szoktatok gyakorolni, találkozni, fellépni?

Ezt vágod?  Dr. Dre és Snoop Dogg első találkozása

A korom ellenére mindig is a ’90-es évek zenéihez húzódtam. A Nyolcból nekem a Dopeman meg a Kicsi Tyson voltak a legnagyobbak. De ott van a Weszélyes Elemek is, akiknek az egyik albumán rajta is vagyok egy szám erejéig. Aztán Kazy is ott van, mint Nyolc kerületi. Ritka nagy tehetség. Vagy éppen Beat az egykori Fekete Vonatból. Fellépni nem szoktam járni. Egyelőre még hobbi szinten vagyok. Testvéreknek, barátoknak szoktam nyomni.

Hogyan telik a nyár a 8. kerületben, miket lehet csinálni? Vannak-e bandák, gengelések, rivalizálások? Szoktak-e az utcán rappelni, mint régen? Milyen a hangulat és mi változott a régi Józsefvároshoz képest?

A régi Józsefváros képest nagyon sok változott. Régen azért kicsit melegebb volt a helyzet . Rappelni nem szoktak az utcán, inkább a Kis Grófo meg az Aranyszemek, ami megy. Hehe. Bandák nincsenek, mert nem Amerikában vagyunk a fekete gettókba, de azt hozzá kell tenni, hogy zajosabb, mint a többi kerület. Itt van élet, kiabálás, hangoskodás. Meg van a kerületnek a jó és a rossz oldala is.

Mi a véleményed a magyar rap felhozatalról és az új-régi rap vonal közötti konfliktusokról?

Ezt vágod?  Készül a nyár magyar rap válogatáslemeze

Nem hallgatok nagyon magyar rapet, de vannak jók. Ezt a régi és az új vonal közti “harcot” én sosem értettem. A régi vonal pártját fogom persze, de van az új vonalas rapben is olyan, ami nagyon jó, sőt nekem is van egy kettő zeném, amiben trap alapra nyomom.

Az underground, vagy a mainstream vonal az, ami a szívedhez közelebb áll? Szeretnél-e politikai, vagy társadalmi témájú dalokat készíteni?

Hát igazából egyik se, én egyikhez se sorolnám magamat. Valahol az underground és a mainstream között vagyok. A politikához meg nem értek. Én mindig azt írom le, ami éppen jön. Lehet a következő számom a zsíros kenyérről fog szólni. Haha.

Jó dolognak tartod-e az ezRAP! Juice válogatáshoz hasonló kezdeményezéseket és szerinted segíthet-e neked és a feltörekvő rappereknek abban, hogy beinduljon a karrierjük?

Szerintem ez mindenképp egy lehetőség. Szóval igen!

Hogyan, mennyi idő alatt és milyen hangulatban keletkezett a Berobbanok című dalod, kik vettek benne részt?

Az alapzene körülbelül egy hét alatt lett meg, azt én csináltam és a szöveg is kábé ennyi idő volt. A stúdiómunkát meg Hibrid végezte. A klipet pedig ti készítettétek az ezRAP TV alatt.

Ezt vágod?  Ezért savazta egy dalon át a Weszélyes Elemek a Fekete Vonatból ismert Beat-et

Mi az, amit még szívesen elmondanál, de a kérdések nem érintették?

Jönnek az új dalok, kövessétek a YouTube csatornámat meg az ezRAP-et!

Főkép fotó: GK (ezRAP! TV)

ElőzőKövetkező

Szólj be!