Videó, Zene

Magyar hiphop csajok produkciói az elmúlt hetekből

Nemazalány Lil G

Sorra érkeznek a trekkek a magyar rapcsajoktól. Nemazalány, Lil G és Tiah is új dallal jelentkezett, és egy új lány duó, a Baba Yaga is színre lépett. Az első produkciójuk alapján bár ne tették volna.

A LPR környékén kazalban állnak az új vonalas csajok

A jelenlegi és egykori Last Project Records tagok az elmúlt időben több videót is kipakoltak csatornáikra.

Nemazalány, aki Trashkat Fanni a kiadónál maradt, miután elváltak útjaik Lil G-vel, akivel közösen tudták elérni az áttörést a Petőfi Sándorral. Az egykori RTM-es előadó legújabb száma egy önvallomás, mely kicsit parallel Lil G Sebével.

Nemazalány – Ez a sorsom

Amikor a Vasorrú Bába Dua Lipa szeretne lenni

Baba Yaga

A Babayaga (jelentése Vasorrú Bába az orosz folklórban) az LPR legújabb lány duója, mely elsőre azt a benyomást kelti, hogy valaminek a másolatának a másolatának a másolatát láthatjuk, csak egy lepusztultabb, utángyártott változatban, még erősebben a trash pop vonalán, mint LPR-es elődeik.

Hogy kinek a keze van a projekt mögött, az felsejlik, amikor Nemazalány szürcsölget poharából a homályos háttérben az egyik jelenetben. A LPR-re egyre inkább jellemző az a felületesség, hogy név választásakor nem keresnek rá egyszer sem a gugliban művésznevükre. Ez megesett Lil G-nél is, aki nevét egy kanadai battle rapper már régebben viseli és most a Babayagánál is, hisz már létezik egy magyar-orosz népzenei banda ezen a néven elég rég óta.

Ezt vágod?  Tiah - Símaszk és dús keblek

Baba Yaga – Dua Lipa

Lil G és az OXO PR alkotás

Lil G OXO Bubble Tea reklám
A Petőfi Sándor dal által felkapott Lil G az OXO Bubble Tea reklámarcaként.

Az LPR-ből kivált Lil G legutóbb azzal borzolta a kedélyeket, hogy állítása szerint Magyarországon ő a Rap. Újabb szóló dalának videója, az OXO egy PR alkotás, (fizetett) tartalmában hasonló a CBA dalos kedvű bolti eladójának Icukának a boltos rappjéhez, amelyhez Ganxsta Zolee asszisztált. Stílusában azonban eltérő, hisz Lil G cumója fiatalos, lendületes, újvonalas cumó, ami alapvetően jól hangzó tánczene, a tartalma viszont tényleg nagyon reklámszagú, de végül is ügyesen megoldotta. A dal egy kereskedelmi lánc tea márkájáról szól, amely szerződést kötött az ifjú femceevel egymás reklámozására.

Lil G – OXO

Tiah is önvallomásos dallal jött ki

Tiah (aki valahogy így nézhet ki a maszk alatt), a maszkos női pop-trapper femcee új dalának videója belső fájdalmait, megaláztatásait fogalmazza és vallja meg. Tiah ismét hozza szokásos trendi, profi, szexi és slágergyanús minőségét. Stílusa koherens és jól megtervezett, tudatos brand munkát sejtet.

Tiah – Miért fáj

ElőzőKövetkező

Szólj be!