Hírek

Három lövés végzett Nipsey Hussle-lel

Nipsey Husle rapper

A newschool westcoast rapszcéna egyik jelentős személyisége hunyt el március 31-én.

Filmszerep a Bone Thugs-N-Harmony-val, és mixtape-ek sokasága

A Los Angeles-i rapper a kétezres évek közepétől foglalkozott dalok készítésével. 2005-ben jelent meg első hanganyaga, a „Slauson Boy Vol. 1.” mixtape. 2007-ben együtt szerepelt a Bone Thugs-N-Harmony-val az „I Tried” című filmben, ami a BTNH tagok önéletrajzi ihletésű fikciós története arról, mi lett volna, ha anno nem fedezi fel őket Eazy-E.

Aztán 2008-ban jött a „Bullets Ain’t Got No Name – Vol. 1” című mixtape, még abban az évben ennek folytatása, s 2009-ben a harmadik része.
2010-ben kezdett nagyobb elismerést szerezni a „Marathon”-nal. Az XXL magazin dicsérő kritikával illette az albumot; szerintük Nipsey a nyugati part hip hop-jának korábbi korszakát hozta vissza.

2011-ben jött a „The Marathon Continues”. A tizennégy dalos mixtape szintén jó értékelést kapott az amerikai rapmagazinoktól. 2012-ben a Blanco nevű Bay Area MC-vel készített közös lemezt, ez volt a „Raw”.

Jay-Z is hozzájárult Nipsey sikereihez

A 2013-as „Crenshaw” promóciójában Jay-Z is sokat segített, és állítólag egy nap leforgása alatt elkelt az ezer darab limitált példányszámban kiadott lemez mindegyike.

Ezt vágod?  Márkypapa éli az életét
Nipsey Hussle és Jay Z
Jay-Z és Nipsey Hussle.

A 2014 szilveszterén piacra dobott „Mailbox Money” is korlátozott darabszámban jött ki. Nipsey saját elmondása szerint ezzel az albummal annak az időszaknak állított emléket, amikor gyerekként átélte a Rodney King ügy (1992-ben egy fekete férfit közúti igazoltatás során négy rendőr brutálisan összevert) miatti zavargásokat; tankok masíroztak Crenshaw utcáin, a lázadók felgyújtották nagyszülei kedvenc élelmiszerboltját.

Grammy jelölés a G-Funk új királyának

2016-ban mp3 formátumban megjelent a „Slauson Boy 2”, majd 2018-ban kazettán, CD-n, sőt dupla bakeliten a „Victory Lap”. A kritikusok egyöntetűen ajnározták a tavalyi nagylemezt, Nipsey-t a G-funk újhullámának trónörököseként emlegették, s legjobb rapalbum kategóriában Grammy-díjra jelölték a cuccot. Végül nem került fejére a korona – Cardi B vitte haza a szobrot, akit van olyan kiadó vezető, aki az új 2Pac-ként emleget.

Három végzetes lövés

Mondhatni, hogy Nipsey Hussle a csúcson hagyta abba, de nem önszántából… Hussle-t ruhaboltjánál, a Marathon Clothing nevű üzlet környékén lőtték le március 31-én, kora délután. 33 évesen, három lövés végzett vele. A gyanúsított autóval menekült a helyszínről, s nyomozás zajlik az ügyben. Nipsey Hussle a Los Angeles-i Crenshaw negyed Rollin 60 Neighborhood Crips nevű bűnbandájának tagja volt, melynek tevékenysége bankrablás, drogkereskedelem és gyilkosság.

Ezt vágod?  Snoop Dogg gospel albummal jelentkezik Bible of Love címmel

Nipsey Hussle – Rap Niggas

Emlékezzünk Nipsey Hussle-ra a Rap Niggas dalával. Rest In Peace!

ElőzőKövetkező

Szólj be!