Hírek

Rapture – doku-sorozat a rap zene aktuális helyzetéről

Netflix Rapture doku-sorozat

Raprajongók figyelem! Ha eddig nem próbáltátok ki a Netflix szolgáltatását, itt az ideje, hogy rámenjetek. Március végén ugyanis elstartolt az online on-demond tv szolgáltató saját készítésű nyolcrészes doku-sorozata Rapture címmel, amely a rap zene aktuális helyzetét járja körbe hip hop sztárok segítségével.

A sorozat promótálása során a sorozat rendezője, Sacha Jenkins és a trap király, T.I. ült le az MTV-vel beszélgetni. Ebből kiderült, hogy a 37 éves atlantai rapper mellet Just Blaze, 2 Chainz, Logic,  G-Eazy és többek között Nas is megszólal a mini doku-sorozatban.

T.I.: “Amikről dalokat írok azokat láttam, ott voltam.”

Az MTV műsorában T.I. a sorozat éltetése mellett kifejtette bánatát is. Szerinte az új, feltörekvő rappereknek az a szó, hogy tisztelet nem sokat mond és olykor össze-vissza beszélnek, valóság tartalom nélkül. A dalaikban “császárok”, de egyébként sokan semmit nem érnek.

T.I. szerint a ’90-es évek és a 2000-es évek eleji előadók a legtöbb esetben megélték vagy legalábbis személyesen látták azokat a dolgokat, amikről a dalaik szóltak. Ettől a maiak nagyon messze vannak.

“A fiatalok tiszteletet követelnek maguknak egyből, de valamiért azt hiszik ezt a régiek semmibevételével érhetik el. Amikről dalokat írok azokat láttam, ott voltam. Én ezért vagyok hiteles.” – mondta T.I.

Ezt vágod?  Snoop Dogg megköszöni magának

Lil Xan fel sem fogja, hogy mennyi munkával jár, míg valaki 2Pac lesz

A trap rapper, Lil Xan-ra is kitért, aki a közelmúltban Tupac Shakur-ra mondta, hogy unalmas, és ezzel kicsapta a biztosítékot sokaknál.

“Lil Xan még alig szerzett nagyobb nyilvánosságot, máris Tupac-ot támadja . Fel sem fogja mennyi munkába kerül, míg valaki 2Pac netán B.I.G lesz.”

ElőzőKövetkező

Szólj be!